x تبلیغات
خبر ورزشی من

حُسنِ یونس/ درباره فرمانده مدافع حرم که به‌دست اسرائیل شهید شد

 حُسنِ یونس/ درباره فرمانده مدافع حرم که به دست اسرائیل شهید شد

حاج‌یونس جزو اولین افرادی بود که برای مقابله با توطئه تکفیری ـ صهیونیستی به سوریه رفتند.

گروه سیاسی خبرگزاری تسنیم ـ عبدالله عبداللهی: فیلم آقای اصغر (پاشاپور) را یادتان هست؟ همان که خیلی‌های‌مان بیش از صدبار دیدیمش؛ آقای اصغر شدیداً دل‌نگران حاج قاسم است که باز هم به خط مقدم و چندصدمتری داعشی‌ها آمده؛ به هر دری می‌زند که کلسی رابینسون جلوی جلوتر رفتن حاج قاسم را بگیرد؛ حاجی زیر بار نمی‌رود و می‌گوید؛ "آقای اصغر، خجالت بکش، من را از گلوله می‌ترسانی؟"، تا اینجای فیلم را خیلی‌هایمان توجه کرده‌ایم، اما یک جا را بعضی‌هایمان شاید کمتر! حاجی و آقای اصغر که پیاده به‌سمت جلوترین سنگرها می‌روند این مکالمه شکل می‌گیرد:

حاج قاسم: اصغر!

اصغر پاشاپور: جانم، حاج آقا!

حاج قاسم: من که می‌دونم یونس بهت زنگ زده گفته نذار حاجی جلوتر بره

اسم «حاج‌یونس» (ابوالفضل نیکویی) را اولین بار اینجا شنیدم؛ از آن زمان مدام به این فکر می‌کردم که این حاج‌یونس کیست که حاجی را با آن عظمت و کاریزما که همه هم عاشقانه دوستش داشتند و هم شدیداً از او حساب می‌بردند، این‌طور حراست و حفاظت می‌کند؛ حتماً از همان کاریزماها و ابهت‌های حاجی در اوست که می‌تواند به فرماندهان بگوید؛ "نگذارید حاجی جلوتر برود!".

نادیده مقهور ابهتش و شیفته جذبه‌اش شده بودم؛ معروف بود که حاج قاسم نیروهایش را مثل بچه‌هایش مراقبت می‌کرد؛ مدام تماس می‌گرفت؛ روز و شب و نیمه‌شب؛ از احوال و کارشان می‌پرسید؛ دقیقاً همان‌طور که پدرومادرها نگران و مراقب فرزندشان هستند؛ حالا این یونس کیست که همین حس را نسبت به حاجی دارد و این‌قدر عاشقانه و مداوم مراقبتش می‌کند؟

چندصباحی به همین شکل سپری شد؛ تا اینکه سال 1402 با جمعی از رسانه‌ای‌ها (از اصولگرا تا اصلاح‌طلب) به سوریه رفتیم، عصر همان روز اوّل گفتند؛ "میهمانی داریم که می‌خواهد ماجرای سوریه را به شما توضیح دهد."؛ چند دقیقه بعد وارد شد، چهر‌ه‌ای مثل ماه، اندامی رشید؛ از آنها که آدم مجذوب کاریزمایش می‌شود؛ میزبان گفت؛ "ایشان حاج‌یونس است"! برق از سرم پرید؛ کسی او را نمی‌شناخت؛ یعنی اصلاً کسی از جمع ما، او را ندیده بود، خیلی‌ها ندیده بودند؛ حاج‌یونس واقعاً روبه‌روی ما ایستاده بود و من آن‌قدر از این‌که قهرمان رؤیاهایم را دیده‌ام ذوق کرده بودم که حد نداشت؛ او‌ حتی از آن چیزی که در ذهن می‌پروراندم‌ هم ابهت‌ بیشتری داشت، وقتی لب به سخن‌ گشود، شیرینی کلامش هم به جذبه ظاهرش اضافه می‌شد؛ می‌گفت؛ "من اصلاً سیاسی به آن معنایی که در ذهن‌هاست نیستم (حتی با اغراق می‌گفت؛ "سیاست هم بلد نیستم")؛ با شما سیاسی حرف نمی‌زنم، من فقط ماجرا را به شما می‌گویم؛ خودتان هرچه خواستید جمع‌بندی کنید".

هشت سال در سوریه بود؛ سوریه را موبه‌مو می‌شناخت؛ کوه به کوه، دشت به دشت؛ صحرا به صحرا؛ گروه به گروه، قبیله به قبیله، مذهب به مذهب، حتی بسیاری از نظامیان و سیاسیونش را نفر به نفر؛ تحولات جغرافیای سوریه را لحظه به لحظه در آن هشت سال یادش بود.

در آن‌چندروزی که با او بودیم، در جلسه و در میدان، لحظه به لحظهۀ وقایع سوریه را روایت کرد، از ناگفته‌ها گفت و از تحلیل بهتر برخی گفته‌ها و شنیده‌ها، اصلاح‌طلبها را بیشتر تحویل می‌گرفت و به آنها بیشتر توضیح می‌داد تا تصور نکنند که این نبرد مقدس، جناحی و حزبی و یا صرفاً ایدئولوژیک بوده است؛ آن‌قدر واقعی همه را دوست داشت که حتی یک نفر تصور نمی‌کرد که می‌خواهند از خودش یا ذهنش یا قلمش استفاده ابزاری کنند. بسیاری از بچه‌ها از جمله اصلاح‌طلبان آن‌قدر به او و صداقت و شخصیتش در این چند روز اعتماد یافته بودند که روز آخر، برخی از آنها قبل و بیش از بقیه حاج‌یونس را در آغوش می‌کشیدند و سخت‌تر از بقیه دل می‌کندند.

 

جلوی سکه ١٠٠ میلیون تومانی را گرفتیم

 جلوی سکه ١٠٠ میلیون تومانی را گرفتیم/ مردم معاملات سودجویی در روزهای جنگ را اعلام کنند

رییس اتحادیه طلا و جواهر تهران گفت: مردم می‌توانند به اتحادیه مراجعه کنند تا اتحادیه ضرر و زیان ناشی از سودجویی‌ها در معاملات انجام شده در شرایط جنگی را پیگیری کند.

نادر بذرافشان، رییس اتحادیه طلا و جواهر تهران در گفت‌‌وگو با خبرنگار اقتصادی ایلنا درباره مدیریت بازار طلا و سکه در ١٢ روز حملات رژیم صهیونیستی به کشورمان و پیگیری شکایات از   یولیا گراسیمووا   سوﯨ استفاده‌هایی در این مدت زمان از سوی برخی از واحد‌های صنفی به ویژه در شهرهای شمالی کشورمان رخ داد، اظهار داشت: در هفته شروع جنگ عده‌ای سودجو با ایجاد جو روانی دست به اقداماتی برای افزایش نرخ طلا و سکه زدند که البته این افراد از واحد‌های صنفی مجاز نبودند. از این رو تصمیم گرفته شد برای جلوگیری از متشنج کردن بازار،  در هفته اول قیمت‌ها  اعلام نشود. 

وی ادامه داد: اگر در شرایط بحرانی که با ایجاد جو روانی، نرخ‌ها را افزایش داده بودند، اتحادیه قیمتی را اعلام می‌کرد؛ آن قیمت غیر واقعی حاکم در بازار تثبیت می‌شد و احتمال داشت که با نیمه تعطیل بودن بازارها، این نرخ‌ها هم رو به افزایش باشد. به همین دلیل با ارگان‌های ذی‌ربط هماهنگی‌ها انجام شد تا قیمتی اعلام نشود.

رییس اتحادیه طلا و جواهر تهران با بیان اینکه از هفته دوم جنگ به طور مدیریت شده نسبت به اعلام قیمت طلا و سکه در بازار اقدام کردیم، گفت: اتحادیه تهران به عنوان مرجع اعلام قیمت سکه و طلا در سطح تعیین شد و در این مدت زمان روند کاهشی قیمت‌ها آغاز شد و سکه‌ای که در شرایط جو روانی به قیمت ٨۶ میلیون تومان هم رسیده بود، در هفته دوم با اعلام قیمت‌ها به ٧٩ میلیون و ۵٠٠ هزار تومان کاهش پیدا کرد. 

بذرافشان افزود: در این ١٢ روز به ویژه هفته اول در حالی که بازار در تهران نیمه تعطیل بود، در شهرهایی که درگیر جنگ نبودند، معاملات خرید و فروش انجام می‌شد. الان هم خوشبختانه بازار به روال عادی قبل از شرایط جنگی برگشته است.

وی تاکید کرد: مدیریت بازار در ١٢ روز گذشته باعث شد که قیمت‌های واقعی در بازار تثبیت شود و در ادامه قیمت‌ها ر‌و به کاهش باشند. در این مدت بارها به مردم اعلام کردیم که طلا کالای اساسی نیست و نسبت به خرید و فروش هیجانی خودداری کنند.

رییس اتحادیه طلا و جواهر تهران با اشاره به ابهامات در قیمت‌های معاملات انجام شده در هفته اول جنگ، اظهار داشت: وقتی قیمت رسمی وجود نداشت، معاملات با قیمت‌های توافقی انجام شده‌ است اما نباید فضایی برای سوﯨ استفاده‌ها ایجاد شود. موضوع مهم این است که باید بپذیریم خود مردم در این شرایط عامل التهاب بازار می‌شوند و نباید نسبت به خرید هیجانی اقدام کنند. آمار و گزارش‌هایی داشتیم که مردم در شهرهای شمالی به خرید طلا اقدام کردند، در حالیکه این شهرها اساسا شرایط جنگی نداشتند و حتی طلای بدون اجرت را تا قیمت ٧ میلیون و ٨٠٠ هزار تومان معامله کردند. 

بذرافشان با بیان اینکه اتحادیه به شکایات و اعتراضات درباره معاملات با قیمت‌های غیر واقعی در این مدت زمانی که نرخی اعلام نشده‌بود، ورود می‌کند، گفت: قطعا موارد سوﯨ استفاده‌ها قابلیت رسیدگی را دارند اما این پیگیری‌ها حدودی دارد چراکه قیمتی اعلام نشده بود و در این شرایط معاملات براساس نرخ‌های توافقی بین طرفین هستند.

وی ادامه داد: البته ما شرایط مردم را درک می‌کنیم در این مدت افرادی نیاز به نقدینگی فوری داشتند نسبت به فروش طلای خود اقدام کردند که این قیمت فروش باید منصفانه باشد، رسیدگی به این شکایات سخت است اما قابل رسیدگی هستند و با این وجود در صورت اعلام شکایت اتحادیه موظف به پیگیری این موارد است. 

بذرافشان در پاسخ به این سوال که در شرایطی که نرخ رسمی وجود نداشت، واحد‌های صنفی می‌گویند براساس توافق معاملات انجام شده از این رو آیا شکایات مردمی برای معامله خرید یا فروش با قیمت‌های غیر واقعی پایه قانونی خواهد داشت و قابل دفاع است؟ گفت: واحد صنفی می‌تواند بگوید نرخی در بازار وجود نداشت و بازار هم خریدار یا فروشنده نبوده و قیمت پیشنهادی اعلام شده این عدد بوده و مشتری هم این عدد را در آن زمان پذیرفته است. در این شرایط بسیار خوب بود که مردم نسبت به انجام معامله اقدام نکنند اما به هر دلیلی که انجام شده و الان نسبت به قیمت معاملات اعتراض دارند، اتحادیه این اعتراض را پیگیری می‌کند.

رییس اتحادیه طلا و جواهر تهران ادامه داد:مردم می‌توانند به اتحادیه مراجعه کنند تا اتحادیه ضرر و زیان ناشی از سودجویی‌ها در معاملات انجام شده در شرایط جنگی را پیگیری کند.

وی تاکید کرد: اگر در آن مدت زمان اتحادیه قیمتی اعلام می‌کرد در شرایط جو روانی امکان رسیدن قیمت طلا به هر گرم ١٠ میلیون تومان و قیمت هر سکه به ١٠٠ میلیون تومان هم وجود داشت اما با مدیریت دستگاه و نهادهای ذیربط این شرایط را مدیریت کردیم. 

 

صفحه قبل 1 صفحه بعد